Component - Vleesrecepten

Kip met prei currysaus

Kip met prei currysaus
Bereidingstijd: 35min
Uitvoering: Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

Deze heerlijke kip in de oven op een bedje van preireepjes met een romige saus heeft een heel zachte aangename smaak.

  • 4 kipfilet met vel
  • 6 prei stengels
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels boter
  • 2 dl room
  • 1 dl gevogeltefond
  • 1 bosje peterselie
  • snuifje madras curry poeder
 

Voorbereiding

 
  • snijd de prei in fijne reepjes
  • pers de citroen en vang het sap op


Bereiding

  • Smelt de boter in een braadpan en bak de preireepjes al roerend op een zacht vuurtje aan gedurende 5 minuten .
  • Bak de kipfilet aan tot alle kanten een licht bruine korst hebben.
  • Voeg er de voor gestoofde preireepjes aan toe.
  • kruid het geheel met peper, zout en curry, besprenkel met citroensap en overgieten met de gevogeltefond.
  • Zet de pan of de ovenschotel in een voorverwarmde oven en laat het geheel garen aan 180° gedurende 15 minuten.


Afwerking

 
  • Haal de ovenschaal na de gaartijd uit de oven, overgiet dit met room
  • Meng het geheel door elkaar en zet het geheel nogmaals in de oven gedurende 5 minuten.
  • Haal de ovenschaal terug uit de oven, haal de gebakken kipfilet uit de saus en voeg er de fijngehakte peterselie op het einde van de bereiding aan toe


Consistentie- en viscositeitniveaus




Bereidingsniveau 6

  • Voor het vlees : Snijd de gegaarde kippenfilet in kleine stukken en prak dan vervolgens tot grove structuur .
  • Voeg per portie van +/- 120 gr één soeplepel curry saus toe en roer goed om tot een homogene massa
  • Voor de prei: haal de prei uit de saus en prak deze middel grof. 

Serveer tip:

Vul de serveerring voor 1/3 met de prei en vul verder aan met de grove gesneden bereide kippen filet en besprenkel met saus. 



Bereidingsniveau 5

  • Voor het vlees: Snijd de gegaarde kippenfilet in kleine stukken en pureer deze fijn met een blender.
  • Voeg per portie van +/- 100 gr één soeplepel curry saus toe en roer goed om tot een homogene massa
  • Voor de prei: haal de prei uit de saus en prak deze middel grof. 

Serveer tip:

Vul de serveerring voor 1/3 met de prei en vul verder aan met de gepureerde bereide kippen filet en besprenkel met saus. 



Bereidingsniveau 4

  • Voor het vlees:  Snijd de gegaarde kippenfilet in kleine stukken en pureer deze fijn met een blender en passeer vervolgens door een fijne zeef.
  • Voeg per portie van +/- 100 gr +/- één soeplepel curry saus toe en roer goed om tot een homogene massa
  • Voor de prei: haal de prei uit de saus en pureer tot een gladde massa.  

Serveer tip:

Vul de serveerring voor 1/3 met de prei en vul verder aan met de gepureerde bereide kippenfilet en besprenkel met saus. 





Serveertip(s)

  • Snijd de gegaarde kippenfilet  in schijfjes.
  • Maak een bedje van prei op de bodem van het bord en leg hierop de schijfjes gebakken kip.
  • Overgiet met de saus.
 
  • Combinatie Tip: Dit gerecht laat zich ideaal combineren met rijst of gekookte aardappelen.


Smaaktip(s)
  • Breng de prei en currysaus op smaak met aziatische smaakbooster