Component - Vleesrecepten

Kippenvink met witloof farcie en Rodenbachsausje

Kippenvink met witloof farcie en Rodenbachsausje
Bereidingstijd: 25min
Uitvoering: Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

Een origineel gerecht met Belgische streek producten.
Dit gerecht is rijk aan vitamine B.
  • 4 kippenvinken
  • 1 soeplepel mosterd
  • 2 soeplepels gehakte peterselie
  • 4 stronken witloof
  • 300 gr kastanje champignons
  • 300 gr oesterzwammen
  • 50 gr roux of maïzena express binder
  • 1 flesje rodenbach bier
  • 1 takje tijm
  • 1 laurier blaadje
  • 1 soeplepel groene kruidenmarinade
  • 1 soeplepel kokos bakvet of bakmargarine 

 

Voorbereiding

  • Verwijder de buitenste blaadjes van de witloofstronken en snij ze in de lengte middendoor en stoom of kook deze bijtgaar.
  • Snij de sjalotten of ui en de champignonsoorten in fijne reepjes. 


Bereiding

  • Bak de kippenvink aan in verhitte kokosvet of bakmargarine tot alle kanten goud bruin zijn.
  • Voeg hieraan de reepjes sjalot toe en bak verder samen gaar. in de pan of voorverwarmde oven aan 170 °C gedurende 20 min.
  • Stoof ondertussen de champignons en de sjalotten reepjes aan in verhitte kokosvet tot ze beetgaar zijn en breng op smaak met  smaak booster Provincale
 


Afwerking

  • Eens de kippenvinken gaar zijn, blus de pan met Rodenbach en glas water, voeg er de mosterd aan toe, roer goed om en laat even inkoken, indien nodig bijbinden met roux
  • Maak ondertussen een kuiltje in de halve gegaarde witloofstronk en vul deze met de aangestoofde champignons.

 



Consistentie- en viscositeitniveaus




Bereidingsniveau 7

 

  • Voor het vlees : Snijd de gegaarde kippenvinken in kleine stukken en prak dan vervolgens tot grove structuur .
  • Voeg per portie van +/- 120 gr één soeplepel saus toe en roer goed om tot een homogene massa en prak tot middel grof. 

Serveer tip:

Vul de servceer ring voor 1/3 met de geprakte groenten en vul verder aan met de grove gesneden bereide kippenvink en besprenkel met saus. 



Bereidingsniveau 6

  

  • Voor het vlees : Snijd de gegaarde kippenvinken kleine stukken en mix vervolgens fijn.
  • Voeg per portie van +/- 100 gr één soeplepel saus toe en roer goed om tot een homogene massa en prak tot middel grof. 

Serveer tip:

Vul de servceer ring voor 1/3 met de geprakte groenten en vul verder aan met de grove gesneden bereide kippenvink en besprenkel met saus.