Component - Vleesrecepten

Varkensgebraad Orloff met rode pesto

Varkensgebraad Orloff met rode pesto
Bereidingstijd: 50min
Uitvoering: Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 sneden gekookte ham
  • 600 gr varkensgebraad (ontbeende carré)
  • 200 gr gemalen kaas (type Emmentaler of Gruyère) 
  • klontje boter
  • 1 soeplepel rode pesto (kant-en-klaar) 
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 2 wortelen
  • 200 gr champignons
  • 1 soeplepel citroensap 
  • 1 glas witte wijn
  • 0.5 l bruine roomsaus 
  • paprikapoeder

Voorbereiding

  •  Warm de oven voor op 180°C.
  • Snij de wortelen, ui, en de look in kleine stukken en de champignons in plakjes.
  • Snij het varkensgebraad, langs de lange zijde, open tot een vierkante lap, niet helemaal doorsnijden.
  • Kruid de binnenkant met peper, zout, paprika en wrijf in met rode pesto of Mediterrane smaakbooster.
  • Leg hierop de sneden gekookte ham en vervolgens een laag gemalen kaas.
  • Rol het gebraad op, druk goed aan en bind op met keukentouw.
 


Bereiding

 
  • Leg het vlees in een ingevette braadslede en schuif 40 min. in de voorverwarmde oven.
  • Overgiet regelmatig met het braadvocht.
  • Fruit ondertussen de gesnipperde ui, wortelen en de knoflook aan in een pan, zonder te kleuren. Voeg de champignons toe en besprenkel met citroensap.
  • Stoof de groenten beetgaar.
  • Blus met de witte wijn en laat het vocht grotendeels inkoken.


Afwerking

 
  • Haal het gebraad uit de oven, verwijder het braadvet en snij in dikke plakken.
  • Leg de plakjes terug in de ovenschaal en overgiet de gestoofde groenten met de fijne kruidensaus suprême.
  • Zet het geheel nog een vijftal minuten in een matig warme oven (120 °C).


Consistentie- en viscositeitniveaus




Bereidingsniveau 6

  •  snij een portie gebraad in kleine stukken


Bereidingsniveau 5

  • maal afzonderlijk een portie gebraad en een portie saus


Bereidingsniveau 4

Niveau 4:
  • mix  afzonderlijk  een  portie  gebraad met saus tot gewenste consistentie, doe dit ook voor de saus

Niveau 3:

  • mix (en zeef) afzonderlijk een portie gebraad met saus tot gewenste consistentie, doe dit ook voor de saus

 





Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept


Energie: 130 kcal / 545 k
Eiwitten: 11.6 g
Totaal vet: 7.6 g
...Verzadigde vetten: 3.6 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 0.8 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.1 g
Cholesterol: 7 mg
Koolhydraten: 3 g
...Waarvan suikers: 2.1 g
Vezels: 0.6 g