Wat zijn smaakboosters

Mediterane marinade

Mediterane marinade
Bereidingstijd: 15min
Uitvoering: Eenvoudig

Ingrediënten

 

 
Mediterane marinade zijn typische fijne kruiden geplet op basis van olijfolie en zeezout.
 
  • 150 gr zongedroogde tomaten.
  • 100 gr basilicum.
  • 100 gr rozemarijn.
  • 100 gr knoflook snippers. 
  • 100 gr olijfolie.
  • 2 soeplepels citroensap.
  • 50 gr grof gemalen zeezout. 
 

Voorbereiding

  • Ontdoe de kruiden blaadjes van de stengel en hak de blaadjes grof.
  • Hak de zongedroogde tomaten fijn.
  • Doe  beiden in een kom.
 

 



Bereiding

 
  • Voeg er de olijfolie aan toe.
  • Mix het geheel fijn tot een gladde massa.

 



Afwerking

 

 
  • Voeg er het citroensap en het grof gemalen zeezout aan toe en mix nogmaals kort door elkaar met de staafmixer.


Serveertip(s)

De mediterane marinade is een ideale smaakverfijner voor:

 

  • Koude en warme pasta bereidingen.
  • Als marinade bij vis-, vlees- en gevogeltebereidingen. 
  • Voor tajine gerechten, stoofpotjes.