Wat zijn smaakboosters

Aziatische marinade

Aziatische marinade
Bereidingstijd: 15min
Uitvoering: Eenvoudig

Ingrediënten

Oosterse marinade zijn typische fijne kruiden geplet op basis van olie en zeezout.

  • 100 gr koreander
  • 100 gr citroenmelisse
  • 100 gr bladpeterselie
  • 50 gr vers gemalen gember
  • 50 gr knoflook
  • 1 koffie lepel currypoeder
  • 100 gr koolzaadolie
  • 2 soeplepels citroen

 

 

 

Voorbereiding

  • Verwijder de schil van de gember en rasp deze fijn.
  •  Ontdoe de blaadjes van de stengel en hak de blaadjes fijn.
  • Pel de knoflook teentjes en snijd deze fijn.

 



Bereiding

 

  • Voeg alle gesnipperde of geraspte kruiden samen in een mengkom , over giet het met de olie.


Afwerking

  • Breng op smaak met curry poeder.
  • Meng het geheel goed door elkaar met een staafmixer tot een gladde homogene massa.
  • Voeg er het grof gemalen zeezout aan toe en roer nogmaals om met een staafmixer.
 


Serveertip(s)

Oriëntaalse marinade is ideaal om volgende gerechten op smaak te brengen:
 
  • Gevogelte- en visbereidingen.
  • Rijst- en pastacomponenten.
  • Koude dressings of vinaigretten.
  • Wok- en tagine bereidingen.