Component - Visrecepten

Vis in papillot

Vis in papillot
Bereidingstijd: 30min
Uitvoering: Eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 porties vis van 200 gr (visfilet of haasje, vis van de dag) 
  • 2 preien
  • 1 grote wortel
  • 1 sjalot
  • 150 gr Parijse champignons 
  • 2 soeplepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 citroen of limoen
  • 1 dl visbouillon of witte wijn
  • 1 soeplepel groene tapenade of eigen smaakbooster naar keuze

Voorbereiding

  • Snij de prei, wortelen en de sjalot in dobbelsteentjes.
  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Snij de Parijse champignons in plakjes.
  • Leg 4 grote vellen aluminiumfolie open, met de blinkende zijde naar onder en bestrijk met olijfolie.


Bereiding

  • Kruid met peper en zout.
  • Stoof de prei en wortelblokjes, de sjalot en de champignons kort aan in verhitte olijfolie.
  • Verdeel de gestoofde groenten over de 4 vellen folie, leg hierop het de visfilet.
  • Strijk de vis in met groene tapenade en leg hierop een schijfje citroen, kruid met gemalen peper.
  • Overgiet met een scheutje witte wijn of visbouillon en enkele druppels olijfolie.
  • Vouw de papillot samen en duw de uiteinden goed dicht.
  • Zet in de voorverwarmde oven aan 150 °C gedurende ongeveer 30 minuten.


Consistentie- en viscositeitniveaus




Bereidingsniveau 5

  • Snij, prak, maal of mix de vis en garnituur met  saus  en zetmeelcomponent  afzonderlijk tot het gewenste niveau.
  • Gebruik het bereidingsvocht of visbouillon voor het bevochtigen bij niveau 5, 4 en 3.
 

 





Serveertip(s)

  • Doe de papillot open en overgiet met bijpassende vissaus naar wens.
  • Besprenkel net voor het opdienen met enkele druppels limoen of citroensap en enkele druppels olijfolie.


Smaaktip(s)
Wist je dat …
  • een bereiding in papillot bedoeld is om de smaken van de vis en de garnituur (braiseerlaag) in het pakje (papillot) te bewaren. Duw daarom de zijranden zeer goed dicht. Respecteer de bereidingstijd want je kan tussenin niet controleren of de vis al dan niet gaar is.
  • Een papillot op je bord is ook altijd iets speciaal.


Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept


Energie: 59 kcal / 248 kJ
Eiwitten: 8.2 g
Totaal vet: 1.7 g
...Verzadigde vetten: 0.3 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 0.9 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.2 g
Cholesterol: 18 mg
Koolhydraten: 2.9 g
...Waarvan suikers: 2.7 g
Vezels: 1.2 g