- 4 porties vis van 200 gr (visfilet of haasje, vis van de dag)
- 1 l visbouillon (kant-en-klaar)
- 1 venkel
- 1 prei
- 1 wortel
- peper en zout
- 1 takje tijm
- 1 bladje laurier
- 2 soeplepels olijfolie
- 1 glas witte wijn
Component - Visrecepten
Gepocheerde vis

Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Snij de prei, venkel en wortelen in fijne reepjes.
- Leg de vis in een vuurvaste schotel en besprenkel met enkele druppels olijfolie, kruid met zout en vers gemalen peper.
Bereiding
- Fruit de groentenreepjes aan in verhitte olijfolie en voeg hieraan tijm en laurier toe.
- Blus met witte wijn en laat de wijn grotendeels verdampen.
- Verdeel de geglaceerde groentenreepjes over de porties vis.
- Bevochtig met de visbouillon en dek af.
- Schuif het geheel vervolgens in een voorverwarmde oven aan 150 °C of in een microgolfoven en gaar de vis gedurende ongeveer 20 minuten.
- Haal de vis uit het kookvocht en leg in een ingeboterde ovenschaal, dek af met deksel of huishoud folie en houd warm in een oven van 80 °C.
- Besprenkel net voor het opdienen met enkele druppels limoen of citroensap en enkele druppels olijfolie
Consistentie- en viscositeitniveaus

Bereidingsniveau 5
- Prak, plet, maal of mix de vis en de gekozen garnituur afzonderlijk tot gewenst niveau en vereiste consistentie.
- Gebruik het kookvocht of visbouillon voor het bevochtigen bij niveau 5, 4 en 3.
Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept
Energie: 50 kcal / 212 kJ
Eiwitten: 6.9 g
Totaal vet: 1.4 g
...Verzadigde vetten: 0.3 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 0.9 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.2 g
Cholesterol: 15 mg
Koolhydraten: 1.7 g
...Waarvan suikers: 1.6 g
Vezels: 0.8 g