Vis, schelp- en schaaldieren

Krokantje van zalmfilet met broccolistoemp

Krokantje van zalmfilet met broccolistoemp
Bereidingstijd: 15min
Uitvoering: Eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de vis
4  zalmsteaks van 150 gr

Voor de saus
2 soeplepels olijfolie, sap van 1 citroen, 200 gr verse peterselie, 1 sjalot

Voor de Groenten
1 grote verse broccoli of 1 kg diepvries broccoli bloempjes

Voorbereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken
  • Verdeel de broccoli in roosjes
  • verwijder de steeltjes van de peterselie en leg de bloempjes in koud water


Bereiding

Bereiding broccolistoemp

  • Kook de broccoli gaar in licht gezouten water gedurende 10 min
  • Giet af en laat ze even uitlekken
  • Ondertussen de klein gesneden aardappel gaar koken in zout water en afgieten
  • Doe de aardappeln bij de broccoli en stamp deze grof met een pure stamper
  • Voeg er op het einde notenolie aan toe en breng op smaak naar wens met peper, zout en muskaatnoot

 

Bereiding peterseliecoulis

  • Mix de peterseliebloempjes tot een gladde coulis met behulp van een mixer
  • Breng opsmaak met citroensap en 1 lepel olijf olie
  • Breng op smaak naar wens met peper en zout

 

Tip: de coulis niet warm maken, wordt koud geserveerd

 

Bereiding vis

  • Verhit 1 lepel olijfolie in de pan of de grill
  • En bak de zalmsteaks gedurende 2 min langs elke kant
  • Zet het vuur zachter en laat nog 4 min garen op een zacht vuurtje
  • Kruid op het einde met zout en peper en besprenkel net voor het serveren met enkele druppels citroen

 



Afwerking

  • Leg op de bodem van het bord een bedje van broccolistoemp
  • Leg hierop de gebakken zalm steak
  • Besprenkel met de koude perterselie coulis


Waar te koop?

 Recept: Yves Meersman