Voor de vis
4 zalmsteaks van 150 gr
Voor de saus
2 soeplepels olijfolie, sap van 1 citroen, 200 gr verse peterselie, 1 sjalot
Voor de Groenten
1 grote verse broccoli of 1 kg diepvries broccoli bloempjes
Vis, schelp- en schaaldieren
Krokantje van zalmfilet met broccolistoemp



Bereidingstijd: 15min
Uitvoering: Eenvoudig
Uitvoering: Eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken
- Verdeel de broccoli in roosjes
- verwijder de steeltjes van de peterselie en leg de bloempjes in koud water
Bereiding
Bereiding broccolistoemp
- Kook de broccoli gaar in licht gezouten water gedurende 10 min
- Giet af en laat ze even uitlekken
- Ondertussen de klein gesneden aardappel gaar koken in zout water en afgieten
- Doe de aardappeln bij de broccoli en stamp deze grof met een pure stamper
- Voeg er op het einde notenolie aan toe en breng op smaak naar wens met peper, zout en muskaatnoot
Bereiding peterseliecoulis
- Mix de peterseliebloempjes tot een gladde coulis met behulp van een mixer
- Breng opsmaak met citroensap en 1 lepel olijf olie
- Breng op smaak naar wens met peper en zout
Tip: de coulis niet warm maken, wordt koud geserveerd
Bereiding vis
- Verhit 1 lepel olijfolie in de pan of de grill
- En bak de zalmsteaks gedurende 2 min langs elke kant
- Zet het vuur zachter en laat nog 4 min garen op een zacht vuurtje
- Kruid op het einde met zout en peper en besprenkel net voor het serveren met enkele druppels citroen
Afwerking
- Leg op de bodem van het bord een bedje van broccolistoemp
- Leg hierop de gebakken zalm steak
- Besprenkel met de koude perterselie coulis
Waar te koop?
Recept: Yves Meersman