- 4 maatjesharing
- 10 stuks kleine jonge krielaardappelen
- 1 rode ui
- 1 golden appel
- ½ komkommer
- 1 soeplepel gehakte verse dille
- 1 koffielepel Tierenteyn mosterd
- 2 soeplepels kant en klare yoghurt dressing of mayonaise
- Peper
- ½ limoen
- 4 sneetjes gerookte zalm
Vis, schelp- en schaaldieren
Timbaaltje van maatjesharing met Gandaham



Bereidingstijd: 15min
Uitvoering: Eenvoudig
Uitvoering: Eenvoudig
Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Snijd de maatjesfilet in fijne reepjes.
- Kook de jonge krielaardappelen in de schil tot ze beetgaar zijn, giet ze af, laat afkoelen en verwijder de schil.
- Snijd de gekookte geschilde krielaardappelen in blokjes.
- Schil de komkommer ook in blokjes.
- Snijd de ongeschilde appel in 4, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Bereiding
- Doe alle bovenvermelde blokjes gesneden ingrediënten en de maatjes reepjes in een saladekom.
- Voeg hier de kant en klare yoghurtdressing en de mosterd aan toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Breng op smaak met limoensap, fijn gehakte dille en wat peper van uit de molen.
Afwerking
Hoe een timbaaltje maken?
- Neem een metalen ring of een leeg yoghurtpotje zonder bodem.
- Leg in de binnen rand van de ring een snede gerookte zalm en vul verder op met de maatjesharing salade, even aandrukken met behulp van een soeplepel.
Serveertip(s)
Hoe de ring verwijderen?
- Leg de opgevulde ring op bodem van het bord
- Druk heel voorzichtig aan de bovenkant van de vulling in de ring
- En trek voorzichtig de ring naar boven tot deze volledig verwijderd is van het timbaaltje
- Versier het gerecht met fijn geseden salade en kerstomaten naar wens en werk af met eentakje verse kruiden naar wens
- Laat zich ideaal combineren met donkerbruinbrood
Waar te koop?
Recept: Yves Meersman