- 2 soeplepels olijfolie
- peper en zout
- 1 l kant-en-klare groentenbouillon
- 300 gr zalm haasje (tartaar* van zalm)
- 1 appel type golden (150 gr)
- 1 soeplepel olijfolie (10 gr)
- 150 ml room of sojaroom
- 1 koffielepel fijn gemalen gedroogde tijm (3 gr)
- 1 soeplepel geplette verse dille of Noorse smaakboostermarinade
- 1 koffielepel citroensap
Soepen & Maaltijdsoepen
Waterzooi van venkel, zalmtartaar en dillesoep

Ingrediënten voor 4 personen
Voorbereiding
- Snij de venkel, geschilde aardappel, ui en prei in kleine stukjes.
Bereiding
Bereiding basissoep
- Fruit de groenten en aardappelen aan in olijfolie.
- Breng op smaak met de fijn gemalen tijm peper en zout .
- Bevochtig met 750 ml groentenbouillon, breng aan de kook en laat doorkoken op een zacht vuur tot alles gaar is.
Garnituur
- Bak het zalmhaasje aan in olijfolie op een zacht vuur en plet het visvlees tot een losse structuur.
- Snij ondertussen de ongeschilde appel in vier, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
- Stoof de appelblokjes in olijfolie tot ze beetgaar zijn.
Afwerking
- Mix de venkelsoep fijn met een staafmixer.
- Voeg de sojaroom toe roer goed om.
- Breng op smaak met peper en zout
Consistentie- en viscositeitniveaus

Bereidingsniveau 4
- De soep en garnituur mixen (en zeven), indien nodig binden met instantbinder naargelang het vereiste kauw- en slikniveau.
Serveertip(s)
- Bestrooi de bodem van een diepbord met de garnituurmix en giet er voorzichtig de venkelroomsoep omheen.

Smaaktip(s)
Smaaktip
- Breng de garnituur op smaak met enkele druppels citroen en geplette verse dille snippers of Noordse smaakboostermarinade.
* Wist je dat …
- tartaar duidt op gemalen vlees of vis.
- Niet te verwarren met tartaarsaus die bijvoorbeeld wel met een steak tartaar kan gegeven worden.
Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept
Energie: 74 kcal/310 kJ
Eiwitten: 3 g
Totaal vet: 5.7 g
...Verzadigde vetten: 2.6 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 2.7 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.3 g
Cholesterol: 12 mg
Koolhydraten: 2.7 g
...Waarvan suikers: 2.2 g
Vezels: 1 g