Component - Visrecepten

Gebraiseerde vis/Gandaham

Gebraiseerde vis/Gandaham

Ingrediënten voor 4 personen

Gebraiseerde vis in een Gandaham jasje

  • 4 porties visfilet of haasje (schelvis, kabeljauw, koolvis, …)
  • 100 gr bloem
  • peper en zout
  • 2 soeplepels olijfolie
  •  4 sneden Gandaham

Voorbereiding

  • Warm de oven voor op 150 °C.
  • Verwijder zo goed als mogelijk de overblijvende graten uit de visfilet en ontvel de vis.
  • Dep de filet in bloem, schud de overtollige bloem af en kruid met peper en zout.


Bereiding

  • Bak beide zijden van de filet goudbruin aan in de hete olijfolie.
  • Leg de vis op een vel keukenpapier en dep de overtollige olie af.
  • Wikkel iedere filet in een sneetje Gandaham.
  • Leg in een ovenschaal en schuif in de voorverwarmde oven.
  • Laat nog een 20-tal minuten rustig garen in de oven.
  • Combineer deze viscomponent met een saus, groenten en aardappelcomponent naar keuze.


Consistentie- en viscositeitniveaus




Bereidingsniveau 6

  • Ontdoe  de  vis  van  de  Gandaham en plet, maal of mix het visvlees en de ham afzonderlijk tot de vereiste consistentie (niveau 6 – 5 – 4).
  • Kies als aanlengvocht visbouillon of vissaus.
  • Controleer  zeker  nogmaals  op  de aanwezigheid van graten en verwijder ze.
  • Plet, maal of mix afzonderlijk de gekozen saus, groenten en aardappelen.




Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept


Energie: 141 kcal / 588 kJ
Eiwitten: 15.2 g
Totaal vet: 3.9 g
...Verzadigde vetten: 0.8 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 2 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.4 g
Cholesterol: 29 mg
Koolhydraten: 11.2 g
...Waarvan suikers: 0.1 g
Vezels: 0.2 g