Bereidingstips

Eten is niet enkel een noodzaak maar behoort tot een van de grootste geneugten van het leven.
Er is geen enkele redenwaar om een parkinsonpatiënt niet meer zouden kunnen genieten van een gezonde lekkere maaltijd, samengesteld uit gezonde functionele ingrediënten en voedingsproducten


De missie van het ParkiskookAtelier concept bestaat er uit een gecentraliseerde informatiebron te zijn over voeding en voedingsproducten, waarbij de eigenschappen en de functionaliteit van de verschillende ingrediënten in kaart gebracht worden.
De juiste keuze aan ingrediënten met daaraan gekoppeld een bereidingsadvies kan leiden tot veel kook- en tafelplezier.
De recepten en tips houden continu rekening met de beperkingen van de parkinsonpatient en zijn mantelzorgers.
Mede daarom zal het rubriek GERECHTEN ingevuld worden door een team van kok en hobbykoks in verschillende culinaire disciplines.
Ze staan garant voor creatieve recepten die door de parkinsonpatiënt gemakkelijk te bereiden zijn.
De talrijke recepten in functie van de ziekte van Parkinson  zullen de nodige inspiratie geven voor eetlustopwekkende, aromatische en gezonde gerechten.

Yves Meersman
Bezieler van Parkiskook Atelier