VPL doet de Mannequinchallenge

Een actie tijdens de warmste week

onder impuls van PKA.

                    

     

 

Parkinson Liga doet Mannequinchallenge

 

Online challenges zijn verre van voorbijgestreefd zoals we recent weer mochten vaststellen. Er gaat geen dag voorbij zonder dat de ‘mannequin’hype voorpagina’s haalt.

 

Eerder dan er leeg en inhoudsloos mee om te gaan, wil de Vlaamse Parkinson Liga daar een zinvolle invulling aan geven, waardoor mensen letterlijk ‘even stil blijven staan’ bij de effecten van Parkinson en de impact van die ziekte op de Belgische samenleving. 

 

Een simpel gegeven. Gedurende korte tijd onbeweeglijk stil blijven staan. Het lijkt een evidentie. Maar het is net dat wat Parkinson patiënten in eerste instantie niet meer kunnen.

 

Daarom deden we met Fit en Actief, de oefengroep Parkinson van het UZ in Gent, ook een mannequinchallenge. Een echte challenge voor mensen met Parkinson.

 

We hopen hiermee De Vlaamse Parkinson Liga in de kijker te zetten als goede doel voor De Warmste Week van Studio Brussel.

 

Want 35 000 Belgen lijden ook aan de ziekte van Parkinson, sta daar maar eens bij stil.

 

Met dank aan  voor het aanleveren van de filmmontage.

(www.serviceplan.be            www.mediaplus.be               www.plan-net.be)

 

PR-Verantwoordelijke

Yves Meersman

 

 

Op 11 april 2016 werd te Namen het startschot gegeven voor de lancering van de kookgids "Koken met zorg...", maar dan in de taal van  Molière, "Cuisiner avec soin..."