Component - Visrecepten

Wortelstomp met gebakken scholfilet

Wortelstomp met gebakken scholfilet
Bereidingstijd: 20min
Uitvoering: Gemakkelijk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 jonge wortels
  • 800 gr aardappels
  • 100 ml melk of sojamelk
  • 25 g boter
  • peper en zout
  • vier eetlepels mosterd
  • 400 g scholfilet
  • 1  eetlepel olijfolie 
  • 1 soeplepel groene marinade
  • 1/2 bouillonblokje
  • 100 g bloem
 
Voedingswaarden: kcl 450 - eiwit 27g - vet 12g  - koolhydraten 59 g

Voorbereiding

  •  Schil de aardappelen, de wortelen en de uien en snij ze in kleine stukken.


Bereiding

 
  • Stoof de wortelen en de uien samen aan in gesmolten boter tot ze glazig worden. Voeg hieraan de stukjes aardappelen toe en overgiet het geheel met melk.
  • Brengen aan de kook en laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen tot wanneer het gaar is.
  • Voeg hieraan een half bouillonblokje aan.
  • Dep de scholfilet af met keukenpapier en draai hem in de bloem, en bak hem in verhitte boter op een zacht vuurtje.
  • Stamp de aardappelen en wortelen fijn tot de gewenste structuur (slikniveau).
 


Afwerking

 
  • Plet de scholfilet ook tot het gewensteslikniveau (apart van de stomp). Breng op smaak met mosterd en voeg er een beetje melk aan toe om een gladde structuur te bereiken.
  • Doe de geplette scholfilet bij de wortelstomp, roer voorzichtig om zonder te pletten.


Consistentie- en viscositeitniveaus






Serveertip(s)

  • Net voor het opdienen een klontje boter toevoegen, kruiden met peper en zout naar wens, omroeren en serveren in de gewenste schaal (zie foto). 
  • Laat zich ideaal combineren met een gebonden botersausje.


Smaaktip(s)
  • Om het geheel een frissere smaak te geven, voeg je net voor het opdienen enkele druppels groene marinade aan toe.