Component - Visrecepten

Gepocheerde vis

Gepocheerde vis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 porties vis van 200 gr (visfilet of haasje, vis van de dag)
  • 1 l visbouillon (kant-en-klaar)
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • peper en zout
  • 1 takje tijm
  • 1 bladje laurier
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 glas witte wijn

Voorbereiding

 

  • Snij de prei, venkel en wortelen in fijne reepjes.
  • Leg de vis in een vuurvaste schotel en besprenkel met enkele druppels olijfolie, kruid met zout en vers gemalen peper.
 


Bereiding

 

  • Fruit de groentenreepjes aan in verhitte olijfolie en voeg hieraan tijm en laurier toe.
  • Blus met witte wijn en laat de wijn grotendeels verdampen.
  • Verdeel de geglaceerde groentenreepjes over de porties vis.
  • Bevochtig met de visbouillon en dek af.
  • Schuif het geheel vervolgens in een voorverwarmde oven aan 150 °C of in een microgolfoven en gaar de vis gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Haal de vis uit het kookvocht en leg in een ingeboterde ovenschaal, dek af met deksel of huishoud folie en houd warm in een oven van 80 °C.
  • Besprenkel net voor het opdienen met enkele druppels limoen of citroensap en enkele druppels olijfolie


Consistentie- en viscositeitniveaus




Bereidingsniveau 5

  • Prak, plet, maal of mix de vis en de gekozen garnituur afzonderlijk  tot  gewenst  niveau en vereiste consistentie.
  • Gebruik het kookvocht of visbouillon voor het bevochtigen bij niveau 5, 4 en 3.




Voedingswaarde per 100 gram berekent op basisrecept


Energie: 50 kcal / 212 kJ
Eiwitten: 6.9 g
Totaal vet: 1.4 g
...Verzadigde vetten: 0.3 g
...Enkelvoudige onverzadigde vetten: 0.9 g
...Meervoudige onverzadigde vetten: 0.2 g
Cholesterol: 15 mg
Koolhydraten: 1.7 g
...Waarvan suikers: 1.6 g
Vezels: 0.8 g