Milkshake's en smoothies

Belgisch compotje

Belgisch compotje
Bereidingstijd: 30min
Uitvoering: Eenvoudig

Ingrediënten voor 4 personen

 1 appel

 1 peer
 70 gr stevia suiker
 200 gr magere yoghurt
 1 anijs 
 4  muntbladjes 
 50 gr boter
 150gr muesli
 verse bosvruchten mix uit diepvries.

Voorbereiding

  • Snij vervolgens de appel en peer kwartjes in kleine dobbelsteentjes.
  • Schil de appel en peer, snij in vier en verwijder het klokhuis.
  • Snipper de muntblaadjes fijn.Ontdooi de verse bosvruchten mix.
  • Voeg er de helft van de gesnipperde muntblaadjes aan toe.
  • Mix dit geheel fijn met een staafmixer tot een gladde structuur .
  • Zet vervolgens in de koelkast.


Bereiding

  • Stoof de in dobbelsteentjes gesneden appel en peer aan in gesmolten boter tot ze glazig zijn.
  • Overstooi met stevia suiker, en laat gedurende  +/- 5 min sudderen op een zacht vuurtje.
  • Bevochtig indien nodig met een beetje water mocht er te weinig vocht van het fruit vrijkomen.
  • Voeg op het einde  de anijs toe en roer goed om.


Afwerking

 BEREIDINGS TIP SLIK NIVEAU

 
  • Voor het pletten van  het aangestoofde fruit:
  • Plet de gestoofde peer/appel mix fijn  met behulp van een stamper tot de gewenste structuur volgens het slik niveau van de patiënt.


Consistentie- en viscositeitniveaus






Serveertip(s)

 SERVEER TIP MET SLIK & KAUW PROBLEMATIEK 

 
  • Serveer in laagjes in het gewenste glas of coupe.bv : op de bodem de bosvruchten, vervolgens een laagje yoghurt en eindigen met een laagje appel & peren compote,
  • Versier en bestrooi het geheel met de rest van de muesli en munt snippers, dit indien het slik niveau dit toelaat.
 
Voedings waarde: 
 


Smaaktip(s)

 Vervang de muesli door fijn gemalen speculoos enkel van toepassing voor slik niveau 1 en 2



Waar te koop?

muesli:  supermarkt